2003-04 Mach 1 Registry Owners Club  

Best Mustang Parts

Go Back   2003-04 Mach 1 Registry Owners Club > "GO" Discussions > Technical Q&A. HOW TO's, TSB's & Warranty Items

Technical Q&A. HOW TO's, TSB's & Warranty Items Have a Problem? Technical Questions & Answers. HOW TO's & TSB's, Warranty Issues

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Old 11-29-2016, 11:42 AM   #1
Barricade
Registered User
 
Barricade's Avatar
 
Join Date: Jun 2010
Location: Cybertron
Posts: 25
Car wont fire up

Ok....the Mach sat for about 6 months while other projects were played with and now it wont start. Every 4th or 5th time it will fire up but wont stay on more than a couple seconds.
I put in a new inline filter but it just seems to me like the injectors need to be primed or something like that.

Who knows...maybe the fuel pump gave up the ghost but it seems like Im missing something here.

Is there a trick Im missing on fuel injected cars to get them going once they sat awhile???
__________________
-ǝsınƃsıp uı ʇoqoɹ-
Barricade is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2016, 12:04 PM   #2
DSG2003Mach1
700 HP Mach
 
DSG2003Mach1's Avatar
 
Join Date: Nov 2003
Location: Orlando, FL
Posts: 7,959
Re: Car wont fire up

no tricks really.

theres a valve on the pass side fuel rail, take the cap off and use a small screw driver or other pointy object and SLOWLY press down on the valve. If no fuel comes out you have an issue with the fuel pump or the systems that drive it (PATS, FPDM etc...)
__________________
03 dsg mach1 - MPR built 9.5:1 motor, D1, cams, ported intake, full exhaust, magnum t56, built rear, E85 etc...

'12 F150 FX2 Supercrew with Ecoboost daily beater
DSG2003Mach1 is offline   Reply With Quote
Old 11-29-2016, 12:51 PM   #3
ab_mach1
Registered User
 
ab_mach1's Avatar
 
Join Date: Apr 2012
Location: Brownsburg, IN
Posts: 1,956
Re: Car wont fire up

You could try turning the key on, but not starting it 3 or 4 times. That will prime the fuel system. It should definitely have pressure after doing that, assuming it's not something mentioned in the above post.

I've heard of the injectors getting gunked up from sitting over the winter. Maybe you could pull the injectors and clean them up and retry..? I've been putting stabilizer in my gas the past two years because I've been worried about mine sitting.
__________________
  • Azure Blue 04 Mach 1
  • SCT X3 with LaSota Racing tune
  • Borla Stingers w/JBA off road H pipe
  • MGW short shifter w/comfort handle
  • Eibach Sportlines w/Koni STR.T's and Maximum Motorsports CC plates
ab_mach1 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2016, 09:33 AM   #4
chernandez88
Registered User
 
chernandez88's Avatar
 
Join Date: Apr 2007
Location: Miami, FL
Posts: 510
Its probably the injectors. I didnt turn mines on for 6 months and fuel sitting there must have clogged em. I would try what someone said up there about the valvr on passenger side. If u got pressure its probably your injectors.

Sent from my SM-G935P using Tapatalk
__________________
2004-Torch Red 5 Speed W/ IUP

Single 74mm Borg Warner S400
980HP-925TQ @ 25.8PSI & 15 degree Timing
chernandez88 is offline   Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
(c) 2002-2013 Mach1Registry.com

<